lördag 11 februari 2017

Död, skridskor och melodifestival

Vi prenumererar fortfarande på ortens dagstidning. Har gjort sedan vi flyttade ihop. Kommer förmodligen att göra så länge vi lever. Det hör till vår generation på något sätt.
Så länge vi har levt ihop har maken också varje morgon ögnat igenom dagens dödsannonser. Han tittar om någon av hans patienter står med. Så att dom inte skickar ut en kallelse till någon som gått bort..
I morse stod en av hans patienter med. Lika gammal som maken, gått bort i hjärtinfarkt.
Den kommer närmare! Döden!
Pensionsålder och död, förekommer alltmer i våra samtal..... Inte direkt upplyftande kanske!?!
Men kanske inte heller så konstigt!

Och tiden går ju så fort. Jag var hos optikern i dag. Blir kallad en gång i halvåret  för kontroll av mina ögon. Det är bara det att när kallelsen kommer så tänker jag; Men herregud, jag var ju alldeles nyss på kontroll......

Och maken "leker med döden", okej, en smula överdrift där. Men idag var han med och rekognoserade isar i skärgården, till morgondagens ledarledda turer med friluftsfrämjandet. Och på flera ställen var isen bara 3 cm tjock, sviktade under skridskorna och han såg vattnet röra sig under isen och slå upp mot land.
Och vid middagen, så frågade han om inte jag ville följa med imorgon.... Jag avböjde. Vänligt men bestämt! Vet att det är magiskt vackert på havsisar. Och jag är otroligt trygg när jag åker på ledarledda turer. Men buss kl 09 imorgon bitti och inte komma hem förrän vid 17-tiden. Nej, det är för länge, och för mycket folk. Dessutom får jag ändå inte umgås med maken, eftersom han leder den snabba turen. Själv åker jag med den långsamma.

Ikväll såg vi den svenska filmen om Monika Zetterlunds liv. Den var bra! Hon hade ett riktigt tungt liv, om man nu ska tro på allt man ser. Jag älskar Monikas "Den sista fäbodjäntan".
Men den här låten "En gång i Stockholm" är också riktigt bra. Och lite spännande att lyssna på idag, med tanke på att Melodifestivalen pågår för fullt. Så långt ifrån dagens tävling, detta bidrag är. Men så mycket bättre, på många sätt ........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar