fredag 17 februari 2017

Omväxlande dag.

Dagen började med besök hos en fysioterapeut och slutade med att jag rensade fisk!

Jag har nu fått ett program med rörelser att utöva i tre veckors tid. Har ett inflammerat muskelfäste i sitt-benet. Kroppens fantastiska förmåga att kompensera värk! Min knasiga rygg har gjort att musklerna i skinkorna/sittbenet försökt kompensera värken och därav slitit så hårt att nu senfästet är risigt. Får se om jag lyckas få bukt med det!
Mina elever fick vänta 20 minuter utanför klassrumsdörren innan jag kom. Sen gick lektionerna på löpande band till klockan halvtre.
Cyklade hem och bryggde mig kaffe, tinade en bulle och satt vid köksbordet och insåg att NU, är jag ledig en hel vecka!! Ljuvlig känsla.
Äldste sonen kom över med yngsta barnbarnet, som sträckte armarna mot farmor och så blev det lek med bilar och pianospel. Men vi lyfte också av en takbox från sonens bil, och hängde upp den i vårt garage.
Så blev det en tur till blomsteraffären och jag fixade till en mamma-barn-bukett som en gåva till en liten nyföding. Jag älskar dom där buketterna. En stor (idag blev det dubbla,lila tulpaner och gul mimosa) och så en liten bukett med likadana blommor. Ett band, som symboliserar navelsträngen, fästs i de båda buketterna så att dom hänger ihop.
Buketterna hämtades av yngsta dotterns pojkvän, som samtidigt levererade tre pinfärska fiskar. En gädda och två aborrar! Isfiskade.
Jag slängde ner dom i diskhon medan vi åt middag, men när maken satte sig framför "På spåret", slog jag upp en you-tube film på hur man rensar fisk och så satte jag på mig förkläde och tog fram fisk-kniven och slipade. Här skulle rensas, det såg ju jättelätt ut!!
Pyttsan! Först rös jag i hela kroppen, när jag stack kniven bakom fiskhuvudet och fiskmunnen öppnades och stängdes för varje knivstick, precis som om den kippade efter luft. Levde den fortfarande?!??  Trots den nyslipade kniven fick jag kämpa så svetten lackade för att komma igenom det hårda skinnet. De fyra stackars aborr-fileerna blev inte stora! Med gäddan gick det lättare eftersom jag bara tog ur den och fjällade. (Förutom att fjällen sprätte över halva köket). Nej, någon fiskrensare är jag inte.  Men nu har vi ett par måltider i frysen!

Vi har funderat över morgondagen. Hade stora planer för en hel-helg i Stockholm. Biljetter till Hovet och "50 år senare" med Tommy Körberg och Björn Skifs, är bokat imorgon. Maken har fortfarande jätteproblem med sin onda rygg, gå några längre sträckor är inte att tala om. Nu har vi bokat en hotellövernattning på Söder, imorgon får vi besluta vad vi ska göra med dagen.

Berättar på söndagkväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar