fredag 20 januari 2012

Rimfrost

När jag cyklade till jobbet i förmiddags låg hela landskapet vackert täckt av rimfrost. Kom då att tänka på en planch av ett textilkonstverk av Ela Monssen som jag har hemma. Där står orden: Tar du opp i dig det onda du möter var dag så vissnar du. Gör du något för att se det goda, kan du en dag komma till att blomstra
Jag ville inte att gårdagens humör skulle komma tillbaka när jag kom till jobbet så jag tänkte på dessa ord medan jag cyklade. Och tänk att det fungerade-har haft en toppendag på jobbet. Alla elever har varit så glada och positiva, jag har haft fantastiska lektionspass med flitigt arbetande elever som småpratat och myst. (Nåja, en sprallig 15-åring smet ifrån sista lektionen, men lite svinn får man räkna med). Jag hann t om köpa 2 par skor på arbetstid.( Det kommer alltid en firma och säljer skor vår och höst).
Och nu sitter jag här i köket med ett glas vin och lyssnar på musik och väntar på att kycklingen jag lagt i marinad ska bli färdig att träs på spett och grillas. Jag blomstrar! Och ikväll får jag titta på Skavlan, det kan inte bli mycket bättre!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar