fredag 13 januari 2012

Fredagen den trettonde....

Jag älskar fredagsmorgnar! Klockradion går på strax efter kl 06.00 och jag stiger upp och sätter på mej myskläder och tar bilen till Gottsundabadet. Simmar i bara några lampors sken och till lugn musik mina 50 längder bröstsim, sen in i bastun där jag gör några yoga/stretch-övningar innan dusch. Sen åker jag hem och lagar till smoothie, kokar ägg, sätter på tevatten och brer ett par smörgåsar och så blir det en lång, lugn frukoststund med tidningen! Det inger en skön helgkänsla innan det är dags att åka och jobba 6 lektioner.

Introducerade idag ett nytt arbetsområde för särskoleklasserna. Vi ska sy vykort så att jag kan få in fritt broderi i undervisningen. För mej är textilslöjd ett stort smörgåsbord av olika typer av textila tekniker, jag tror att varje elev ska kunna hitta något som dom kan få bli duktiga på och förhoppningsvis tycka är roligt.
Eleverna fick börja med att skissa upp två förslag på kort-innan hade vi pratat om olika typer av kort och deras fantasi var stor. Det blev påsk-, födelsedags-, allahjärtansdags- och tackkort med olika motiv. En del av eleverna hann välja tyg och föra över sin bild. Sen ska vi spänna upp i ramar så att det går lättare att hålla tyget spänt. Man väljer stygn efter förmåga och större partier kan man även få trycka med schablon om man vill ha en annan färg. Jag lägger upp bilder på färdigt resultat här på bloggen!

När klockan var halvfem cyklade jag hemåt i stark motvind med snöflingor virvlande i luften. Jag har lagt en flaska vin på kylning och nu ska jag plocka bort allt julpynt; det är ju tjugonda knut idag! Tänker laga lax med pressad potatis och ädelostsås till middag. Sen blir det Skavlan och virkning ikväll-jag håller på att virka små studenter till vårens examensuppvaktningar! Vet att det är en stund dit-men jag har några stycken att göra så det är bra att börja i tid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar