torsdag 12 januari 2012

Min mamma dog för 1 1/2 år sedan och hon pratade de sista åren om att hon så gärna ville bjuda sina barn med familjer på en resa. Hon köpte trisslotter och hoppades på vinst, i övrigt sparade hon och gnetade för att få vardagen att gå ihop på sin ynka lilla pension. Unnade sig aldrig något för egen del. Hon sydde om och lagade kläder, hon åt på sprucket porslin-lät det nya och hela vara till gäster, hon tog tillvara på allt; snörstumpar, presentpapper, diskade ur plastpåsar och förpackningar och återanvände till att frysa in bär och frukt  som hon plockat och bröd som hon bakade själv. Jag tänker att hon var miljömedveten utan att vara medveten om det!
När hon dog och vi sålde huset fick vi en summa pengar som jag och mina tre syskon fördelade mellan oss. Så fel och konstigt det kändes med dessa pengar som jag så lättvindligt fick fast det vara mamma som borde fått göra något roligt för sig själv med dem!
Men det var då jag bestämde att göra det som hon velat, nämligen att göra en resa.  Så jag bokade två veckor i Thailand för hela min familj (7 personer) och för tre dagar kom vi hem därifrån. Vi fick fira in det nya året tillsammans och när jag såg alla dessa vackra lyktor som tändes och flög för vinden över havet, tänkte jag att mamma såg oss ifrån sin himmel och log! Själv känner jag mig aldrig så rik som när jag har alla mina barn omkring mig, inga pengar i världen kan mäta sig med det!
Så 2012 fick en fantastiskt bra start och nu är jag redo att ta itu med vardagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar