lördag 14 januari 2012

Lördagsfrid

Vaknade i morse av en ljuvlig kaffedoft! Jag älskar den morgondoften, trots att jag aldrig dricker kaffe till frukost. Maken höll på att göra matsäck och packa skridskoryggsäck för att ge sig ut på rek-tur med friluftsfrämjandet inför morgondagens ledarledda turer.
Själv låg jag kvar i sängen tills jag såg att det började ljusna ute då jag pallrade mig ner i köket och åt frukost och drack chai-te och läste tidning.
Dagen fortsatte med städning, det var riktigt längesedan jag gjorde det. Veckorna före jul behövde yngsta dottern extrapengar så då var det hon som stod för städningen. Jag tycker faktiskt att det är rätt trivsamt göra, man hinner tänka bra när man går där med dammtrasan och dammsugaren.
Mitt på dagen cyklade jag ner på stan för att fixa till mina naglar med något som heter shellak. Jag trodde att det var båtfernissa, men det finns tydligen som nagelförstärkning också. Har en nagel som alltid spricker den här kalla årstiden och nu har jag bestämt att unna mig att göra något åt det. På hemvägen hade jag sällskap med äldsta dottern som varit och städat på tandvårdsvinden, sin pappas jobb. Vi gick hem i snålblåsten och gräddade våfflor och drack kaffe.
Gick på Friskis&Svettis och löste nytt årskort och passade på att delta i ett "core-pass".
Efter dusch har jag nu satt igång med middagen, följer ett recept från systembolagets hemsida. Där finns massor av bra recepttips med vinförslag därtill. Man kan söka på ett vin man redan har hemma och hitta passande recept, eller så söker man efter goda recept innan man åker och handlar.
Nu brinner det ljus på flera ställen i huset och jag har satt på en cd med Norah Jones så lördagsfriden har infunnit sig och jag bara njuter av livet just nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar