måndag 16 januari 2012

En död räv

När jag cyklade till jobbet i morse passerade jag en död räv. Den låg i diket på gärdet mellan Flogsta och Eriksberg, lätt översnöad. Hade den blivit påkörd eller plötsligt fått hjärtsvikt? Den såg så hel ut där den låg. Lite sorgligt var det allt.
Måndagar är min kortaste arbetsdag och har därför blivit min veckohandlingsdag. När barnen var små började jag skriva veckomatsedel och så handlade jag efter den och det räckte med ett besök i mataffären per vecka. Det är bekvämt tycker jag. På så sätt behöver man aldrig fundera vad man vill ha när man kommer hem från jobbet hungrig, utan det är bara att sätta igång och laga. Till saken hör att jag tycker det är både roligt och avkopplande att laga mat.
Idag blev det strömmingsflundror med potatismos, det är så himla gott!
Snart ska jag byta om och åka på yoga, en av mina favorityogaledare har äntligen kommit tillbaks efter sin mammaledighet. Tyvärr har hon inga morgonpass som jag tyckte var så härligt förut, men ett kvällspass är bättre än inget pass alls. Det blir skönt att sen komma hem och duscha, dricka en kopp te och virka några varv. Jag vill gärna hinna handarbeta lite varje dag för att känna mig hel och tillfredsställd-alla har vi ju våra laster!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar