söndag 15 januari 2012

Ack du bleka, vackra januarisol!

Maken ville att jag skulle följa med på långfärdsskridskotur på Dalälven idag. Bara det att dom går upp så okristligt tidigt på söndagsmorgnarna och blir borta hela dagen, så jag tackade nej, sov till halvnio och låg kvar i sängen och läste. Håller på med en jättebra bok; "Högre än alla himlar" av Louise Boije af Gennäs, rekommenderas!
Vid frukostbordet ångrade jag ändå att jag inte följt med, den bleka januarisolen lyste vackert och det var alldeles vindstilla. Precis då ringde min äldste son och var skridskosugen och med en hast fick jag plocka ihop all utrustning, brygga kaffe och plocka upp honom i bilen och så for vi till Fjällnora där vi slöt upp med några av hans vänner som också var där-tillsammans med massor av annat folk. Isen var så fin, alldeles blank, med bara lite, lite snö här och var. Det var underbart att dra iväg med långa skridskoskär på den svarta isen med den vackra, bleka januarisolen som knappt orkade upp över grantopparna. Perfekta förutsättningar och vi skrinnade runt hela sjön innan vi slöt upp med Gustavs goda vänner och drack kaffe vid lägerelden.
Nu ska jag sätta surdegsbröd på jäsning och dra iväg på ett spinningpass. Efter dusch är det lagom att baka ut limporna och medan dom jäser ska jag laga moussaka till middag. Det blir en perfekt avslutning på en perfekt dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar