fredag 17 mars 2023

Sov du lilla videung, än så är det vinter!



 Små "kissar" såg jag på en buske i Hågadalen under förmiddagens hundpromenad. Vinden blåste isandes  kall och jag fick dra upp huvan på täckjackan, så visst är det fortfarande vinter. Men inte riktigt lika mycket vinter som för exakt en vecka sedan, när maken och jag åkte skidor här. Titta nu hur det ser ut!! Gräs och isfläckar är vad som återstår, det blir nog bara en skidtur på hemmaplan den här säsongen. Is-säsongen är inte riktigt slut ännu, men det är lite osäkra isar så jag kommer inte att åka långfärdsskridskor något mer, möjligen att maken ger sig ut, han är lite mer äventyrlig av sig!

Barn-barnets bandy-träning har också haft avslutning och imorgon är det bandyfinal på Studenternas, även det ett tecken på att vi närmar oss slutet av vintern. 

Vi matar fortfarande småfåglarna (och ekorren) ( och ibland rådjuren), och vi har inte plockat  fram möblerna till trappen på vår framsida ännu, det är ändå ett tecken på att det är vinter kvar. 

Nu är det i alla fall fredag, vinter eller ej, dottern är (i vanlig ordning) på AW så det är lilla vovven, maken och jag kvar här hemma. Ska ställa mig och laga till en torskrygg med pepparrot och brynt smör.

Trevlig helg på er alla!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar