söndag 12 mars 2023

Från korvfestival till gymnastikuppvisning

 En minst sagt varierad och händelserik helg! 


Igår morse på Stockholmståget, mötte jag upp min syster och hennes väninna-tillika medresenär på Island i somras, så vi känner också varandra bra. Vi hade bokat in oss på Korvfestivalen som gick av stapeln på Munchenbryggeriet. Det är tredje gången som jag och min syster besöker detta evenemang. Det är korv i långa banor, både på bredden, tvären och längden. Torkad, stekt, grillad, kokt, rökt osv. Man trängs med korvälskare och provsmakar sig igenom ett enormt brett sortiment, till man är både mätt och däst. Så handlar man. Vi drack även varsitt glas cava i sällskap med Bullens kokta med bröd, tryffelmajonäs och parmesan.  Tre timmar av korvätande, och jag kände mig mer än nöjd när vi promenerade tillbaka till stationen. I ryggsäcken hade jag med mig ett par kg av olika sorters korv. 
På kvällen var vi bjudna på middag hos äldste son med familj. Där bjöds gröna drinkar, t-bone steak med hemslungad bea, krossad potatis och pecorinogratinerad broccoli och ett bättre rödvin. Till dessert en Tiramisu och starkt kaffe. 
I morse vaknade vi upp till ett strålande vackert vinterväder, och man borde såklart gett sig ut på skidor. Men jag har ett favoritgympa-pass kl 10 som jag inte ville missa. Kunde i alla fall njuta av solen med en kopp kaffe och en nybakt kardemummabulle, visserligen insvept i en filt, men vårkänslor på den.
Sedan tog dottern och jag en rask promenad till Fyrishov där Uppsalajakten gick av stapeln och mitt barnbarn ingår i en tävlingsgrupp för 7-8-åringar. Tre moment, fristående, matta och hopp. Så härligt att sitta och titta på alla dessa barn som gjorde sådana prestationer, även om jag ärligt ska erkänna att det blev en smula tjatigt när man sett den tionde gruppen hjula eller göra kullerbytta. En del grupper hade så många deltagare att samma musik spelades om och om igen. Men jag är ödmjukt imponerad över allt engagemang. Så många duktiga ledare, som inte heller är så gamla, men har ett så fint samspel med sina elever. Det är många timmar av hård träning bakom alla framträdanden, det förstår jag. Roligt också att se hur ivrigt lilla Jennifer vinkade när hon fick se att farmor och faster satt bredvid sin mamma. Stolt visade hon upp sin medalj. Och jag kan erkänna att jag blev tårögd när jag såg hennes inlevelse i den fristående delen. 


Maken hade ägnat sig åt skidåkning, tur och retur till Hammarskog, så han var lite stel i kroppen OCH med ett stukat ringfinger, efter en vurpa i en backe. Men han påstår att han inte behöver använda ringfingret när han jobbar i morgon.

Nu ska jag ta hand om söndagsmiddagen, och gissa vad vi ska äta?!! Jo KORV!! Köpte färsk salciccia, så det blir en pasta med salsicciasås full med tomater, basilika, fänkål och vin. Och  till dricker vi en Pinot Noir så vi får inviga våra nya glas, från vinprovningen!

Trevlig söndagkväll!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar