tisdag 21 mars 2023

Gratisnöje!


Ombyte förnöjer! Efter alla stickprojekt som jag sysslat med senaste tiden, så fick jag ett sådant sug efter att börja virka! Hittade gamla restgarner av krapp- och lav-färgat ullgarn,  överblivet vitt sock-garn och gammalt gult broderigarn från gömmorna. Det räckte till åtta stycken små påskhönor att hänga i riset. Gratis virkbeskrivning finns på Drops hemsida. Tanken är att dom ska få stanna kvar i Insjön, men vi får väl först höra om dottern vill ha dom, hon pratade om att göra några ris-hängen av papper i äggform som hon sett på instagram. Hon är väldigt pysslig och påhittig av sig.

Jag har lystet gått och kikat på alla fina björkar som finns här i Insjön och tänkt att "det kan väl inte göra något om jag bryter några kvistar", men mitt samvete har, än så länge, hindrat mig.

Annars idag så har jag hjälpt Gumman Tö! Tog fram en hacka och började jobba bort isen som täcker hela gårdsplanen. Det var tungt och svettigt, så jag slängde av mig jackan och det tog Frasse som en invit till sig själv och använde den genast som en madrass. Inte fick jag bort allt, långt därifrån, men en del framför ingången blev i alla fall bättre.


 Virk-suget har ännu inte mättats, så nu ska jag börja virka små påskharar som girlanger, av rester från en barnkofta. Det blir ju faktiskt gratisnöje!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar