söndag 5 mars 2023

Det där loppet är inte för mig!


 Sedvanlig frukost framför Vasalopps-starten i morse, med nybakade scones, två sorters marmelad och teet "Vintersaga". Med avbrott för en hundpromenad satt jag bänkad från klockan 08-12.30. Målgången var rafflande, jag skrek av spänning och lilla vovven började skälla.... Men hipp, hipp Hurra. Äntligen fick Sverige vinna, Tack Emil, för din enastående prestation!

Som jag sagt tidigare, är Vasaloppet den enda idrottsliga aktivitet som kan få mig att sitta och titta på sport på tv. Dessutom hade jag startat upp en ny, rolig sock-stickning, så tiden flög!

Nu har jag precis stigit upp från badkaret, nästan som att jag själv skulle åkt 9 mil skidor och behövde ett uppmjukande varmt bad. Men jag hade bara tagit en långpromenad med lilla vovven, och eftersom det går i ganska långsam takt, och vinden var isande kall, så var det skönt att värma sig.

Gårdag-kvällen hade vi middagsgäster som vi sedan gemensamt gjorde ett bio-besök med. Vi var och såg filmen Andra Akten, med Rolf Lassgård och Lena Olin. En fin och rolig historia som lockade både till skratt och eftertanke.

Nu är det söndagkväll och jag ska ta hand om en stor skrei-torskfilé. Koka potatis, skala räkor, riva pepparrot och bryna smör. Jag tänker på dom skidåkare som fortfarande är ute i spåret och sliter, och känner mig inte det minsta avundsjuk. Det där loppet är inte för mig, mer än att beskåda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar