måndag 6 mars 2023

Fantastisk måndag

I torsdags fick jag en sådan fin bukett. Jag är ganska kräsen när det gäller buketter,  ofta tycker jag att det blir för tillgjort eller att det består av för mycket blandningar av olika sorter. Men i det här fallet var det så genialiskt. Enkelt och sparsmakat men ändå något alldeles speciellt.
Det var bara tre olika växter; en lång, stor och ståtlig papegojtulpan, en grön kvist och en ranunkel. Färgerna i blommorna togs upp av bast-snöret som band om stjälkarna. Den gröna kvisten fungerar både som utfyllnad och som stöd för den tunga papegojtulpanen. Och sakta men säkert har tulpankronan öppnat upp sig och färgerna har djupnat. Den är  verkligen såååååå fantastisk.

Fantastisk precis som min dag idag! Jag har verkligen fått syssla med allt det som jag tycker om! Jag har tränat, jag har tagit promenader, jag har suttit i solen och druckit kaffe, jag har stickat, jag har sytt, jag har broderat och jag har bakat. (Jag har tvättat några maskiner också, och det är visserligen behjärtansvärt, men inget som jag räknar till "saker jag tycker om"). 

Nu ska jag krypa till sängs och läsa om Cornwall, en plats, som verkar fantastisk, och som jag någon gång önskar få resa till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar