tisdag 14 mars 2023

Nästan som en "spik i foten"


Vad man saknar dom här två människorna! Snacka om komiker med hjärta och själ!! 
Det här med "Spik i foten" dök upp i mitt huvud idag när jag cyklade hem från fotvården efter att ha tagit bort en liktorn. Det är nu tredje gången den dyker upp på i princip samma ställe. Först 2019, sen mars 2022 och så nu i år. Terapeuten förklarade det som ett ålderstecken. Att fettet under fötterna försvinner och man lättare går och nöter och får förhårdnader, som ibland får för sig att växa rakt in i foten som en kon, och det är då det smärtar. Man kan inte förebygga så mycket mer än att försöka ha avlastande inlägg i skorna och smörja fötterna varje kväll. Det var otroligt skönt att bli av med den, det har nämligen smärtat, nästan som en "spik i foten", i flera veckor. Men nu går jag som på moln!

I morgon har jag bjudit hit kollegor på en "filmkväll". Det ska äntligen bli av att se filmen Hilma, om konstnären Hilma af Klint. Var ju med en kollega på Moderna Museet och såg utställningen, och så var tanken att vi skulle se filmen om hennes liv på bio, men vi hann inte med det. Nu har jag laddat ner Viaplay för att vi ska kunna se den hemmavid. Det blir mysigt. Tänkte börja med att bjuda på rårakor med löjrom och smetana till varsitt glas Cava och därefter duka upp ostbricka med Amarone till själva filmen. Lite lyx-känsla ska vi unna oss.
På torsdag eftermiddag och kväll ska vi till äldste son och vara barnvakt, så nu blir det ett litet uppehåll med blogg-skrivandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar