torsdag 10 november 2022

Tre magiska ögonblick!


 Idag visade sig solen en liten stund. Den lågt stående novembersolen glittrade som silver i vattenspegeln, där jag satt och njöt och sippade på min varma choklad efter veckans dopp. Inte nog med silvret, när jag promenerade ifrån badplatsen så kom en vindpust och förde med sig små avlånga blad, som liksom guldkonfetti seglade ner över mig. Ett magiskt ögonblick!

På väg hem stannade jag till vid Eriksbergsskolan, hade skickat ett sms till min kollega då jag upptäckt att jag glömt kvar en privat pärm med julbroderier, och jag tänkte smyga in och hämta den. Kollegan kom ut i trapphallen just när jag kom uppför trappan, då en av hennes elever smitit från lektionen, så hon välkomnade mig in att leta. När jag stod och letade i lådorna fick en elev från hemkunskapen syn på mig(-han var påväg till toaletten) och ropade; -Men Barbro, vad gör du här, du har ju gått i pension?!! Minns eleven mycket väl, vi hade våra duster och sista terminen hade jag t om F-varnat honom, då han var en sån som aldrig fick något gjort för att han pratade så mycket. Men han kom och jobbade extra och fick sitt betyg och han har ett gott hjärta, så det var inget otalt emellan oss. Ändå blev jag mäkta förvånad när han gick raka vägen fram till mig och frågade; -Får jag ge dig en kram? Herregud, en kille på 15 år i årskurs nio. Hur stor är sannolikheten att man får en kram av en dylik person? Det var nästa magiska ögonblick! (och en kort sekund saknade jag alla mina fina elever och undervisningen!)

Via biblioteket för att lämna tillbaka och låna lite nytt cyklade jag hem och bryggde kaffe innan jag satte en deg och vispade ihop en mjuk pepparkaka. Ja, idag tjuvstartar jag adventstiden/julen...... Jag har köpt glögg-te och dess doft, tillsammans med pepparkaksdoften som spred sig när kakan gräddade i ugnen, det var dagens tredje magiska ögonblick! Ikväll blir det provsmakning på te och kaka!

Imorgon är det fredag och äldsta dottern kommer hit eftersom jag och döttrarna ska ut och förlusta oss till helgen.

Återkommer på söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar