onsdag 30 november 2022

Det är en lyx att få vara delaktig!

 Den sista novemberdagen landar i vår famn. Hjälp mig idag att följa med i övergången från höst till vinter. Gör mig öppen för årets sista månad och låt mig se varje ljus som tänds i adventstid.

Jag önskar orden vore mina, men nej, dom är från Sofia Sievertsdotters bok "Ord för  dagen" 365 texter för styrka och sinnesro. Och ovanstående ord är tagna från 30 november. Dagen idag. Sista novemberdagen. Imorgon skriver vi december, årets sista månad.


Idag var det dags för "veckans kallbad". Jag tog med lilla vovven, min ljuslykta och varm choklad spetsad med cayenne. Det sken en svag novembersol och var en magisk silverspegel över vattnet, som som vanligt var kallt, men ack, den känslan som blir i kroppen efteråt, den är magisk! Man känner sig så levande!!



Magiskt är också ordet för det ljus som uppstod på eftermiddagspromenaden med lilla vovven. Strax när solen skulle gå ned kl 14.55. Det rullade in dimma över hela Ekebydalen. Så tyst det blev! Så trolskt! Så vackert! Och stunden var så kort, så det kändes som en lyx att få vara delaktig!

Precis det jag känner med mitt liv, det är en lyx att få vara delaktig!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar