tisdag 8 november 2022

Trasiga pannkakor och andra bekymmer....

 Jag blev inkallad som farmor i eftermiddag. Det hade kört ihop sig för äldste sonen på jobbet, mamman var på simskola med 7-åringen och 4- och 1 1/2-åringen behövde hämtas, middagen behövde förberedas.

När jag kom till förskolan klockan 16 var det mörkt och regnet stod som spön i backen, men ute på gården var en massa små människor i reflexvästar och lekte. Svårt att hitta sina barnbarn, t om fröknarna hade svårt att se vem som var vem. Men tillslut fick jag med mig rätt barn hem.

Det blev blöt-sandiga fläckar på hallgolvet innan barnen var avklädda alla galonisar, fleece-tröjor och varma underställ. Minstingen hade bajsat på sig så vi fick börja på skötbordet i badrummet innan 4-åringen pockade på uppmärksamhet för att spela Bamse-spel. Jag vann stort över honom, så då var det inte så roligt längre och han valde att stanna kvar i lekrummet när jag och lillflickan gick ner i köket för att grädda pannkakor. Hon är i "hjälpa-till-åldern" och det är inte bara positivt eftersom hjälpa= stjälpa i den åldern. Men när hon fick sitta på höften samtidigt som jag stekte pannkakor blev hon nöjd. Och jag mindes precis hur jobbigt det var när det begav sig. Barnen hungriga, trötta och griniga, mörkret kompakt och själv längtade man till barnen kommit i säng för att man själv skulle få lite egentid innan sömnen. Men nu var jag ju bara på besök i den världen och då blev det istället som en bonus. Vi sjöng Bä bä vita lamm och Lilla Snigel Akta Dig varvat med att hon fick hjälpa till att duka matbordet. 

Sen kom mamman hem med simskolepojken som var utsvulten. Han kom fram för att kolla in pannkakorna. Sist vi var där och jag gräddade pannkakor var han missnöjd över formerna. Jag har ju lite svårt att vända pannkakor med min skakiga hand, så många gick sönder, jag kunde inte hålla dom så stora som pannkakslaggen och dom blev inte perfekt runda. Den här gången skulle han väl trösta mig litegrann så han sa; -Dom ser lite bättre ut idag farmor!  Kanske låg jag på plus eftersom mamman sagt att hon skulle laga fisk till middag, men jag hade hunnit före och tog vad jag hittade.

När allt var dukat och mamman la upp pannkakor till barnen råkade4-åringens pannkaka gå sönder och han bröt ihop och grät. Då passade jag på att smita hem! Sådana friheter kan man ta sig när man är en farmor på visit!

Betydligt mer avancerad matlagning stod maken för här hemma. Vegetarisk tisdag och han hade blötlagt kikärtor och stod och friterade falaffel när jag kom hem. Till det hade han gjort hummus, och massor av strimlade grönsaker och kålsorter, dessutom hade han bakat pitabröd. Slog pannkakor i smak med hästlängder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar