tisdag 19 april 2022

Vardag och rester.....

 Så är påskhelgen passerad och vi skriver vardag, alarm på morgonen, jobb 8-17 och så rester att värma till middag. Som vanligt efter påsken börjar eleverna zooma ut och räkna ner till sommarlovet. När det dessutom kommer vårvärme och vi har fönstren öppna i lektionssalen, då är det alldeles upp och ner med tonåringar. Det är hormonerna som styr, det blir fnissigt, det blir trött och overksamt. Allt är "för jobbigt".

Hade själv en släng av; "- Ska det verkligen vara nödvändigt att åka till jobbet, jag ska ju ändå snart sluta..." Så jag är väl inte direkt bättre själv, kände att jag stundvis blev riktigt irriterad på mina 14-åringar, som jag haft lektioner med hela dagen.

Och nu ska jag värma rester till middag.

Middagen igår blev lyckad och 2 kg oxfilé, 1,7 kg råstekt potatis, 250 gram vitlökssmör, 500 g ugnsbakade tomater, 600 g haricot vert och en stor grönsallad gick i princip åt till  12 personer, förutom en matlåda modell större som jag ska gå och värma nu.  Oxfilé Provencal som rester är rätt ok!


Linneduken ligger i smutsen och jag viker nog inte servetter utan nöjer mig med att ställa fram hushållsrullen, men blomsterbuketten jag fick pryder ännu bordet.


Liksom vitsippsbuketten som jag plockade i skogsbacken bakom vårt radhus.



Och sällskapet blir lite mindre och kanske inte lika högljutt som igår.
Men lite rödvin från boxen får det väl ändå lov att bli till så goda rester?!


Och tänka sig att det blev en bit kvar även av påsktårtan som väl mer var i vuxensmak, barnen höll sig hellre till vaniljglass med chokladsås. Så det blir efterrätts-rester också. 
Dags att skrida till verket och se till att få maten på bordet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar