söndag 17 april 2022

Keep calm and carrot on.....

Nej, påsken är inte över ännu, vi har annandag påsk i morgon och jag har precis strukit stora linneduken, förlängt matbordet och burit upp stolar. Det ska bli påskbjudning här.
Men just nu, efter badet med ett glas rött i handen, vill jag bara njuta av fina minnen från påskfirande i Insjön!

Vi kom dit lagom till lunch på långfredagen och sedan avnjöts kaffet i solskenet utomhus.


Och det var så skönt att sitta där och språkas vid, att vi fortsatte med varsin påsk-GT.


Huset var vackert påskpyntat med blomster av allehanda slag. På kvällen lagade vi Hälleflundra med kräftstjärtar, potatisstomp och örtsmör,


och till dessert bjöds hemmagjord glass med kola- och brynt smörsmak till färska hallon och kokostoppar med smak av citron.
Sen spelade vi spel och avslutade med en kvälls/nattpromenad i fullmånens sken.




Påskharen hade kommit på besök och "värpt" gottepåsar i sovrummet!


Påskafton inbjöd till både långpromenad med hundarna och en liten sightseeing i byarna runt Gagnef med bl a stopp för konstvisning. Tillbaka på Vintergatan gjorde vi upp eld för att grilla korv och dricka öl. Sen satt vi ute hela eftermiddagen och hade frågesport!


Efter ytterligare en långpromenad med hundarna korkade vi upp cava och målade ägg. En tradition att hålla på även om barnen numera är vuxna!
Påskbord med allehanda gottesaker och nubbevisor innan kvällen avslutades med kortspel!

Solen har öst sina strålar över oss och idag kröp termometern upp till 17 plusgrader. Vi fick dock tillbringa 2 1/2 timme i bilen för att ta oss tillbaka till Uppsala. Själv hade jag gärna stannat längre, men maken skulle på fotboll, dotterns pojkvän var rastlös och imorgon har vi bjudit hit sönerna med familjer så vi får fira lite av påsken även med dem! 

Det gäller att fira så mycket man kan! Eller som påskharen säger;
Keep calm and carrot on.....

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar