söndag 10 april 2022

2 mils söndagspromenad

De tu nygifta som kom från Maldiverna i fredags kväll, blev kvar ett dygn för att vänta ut snön o kylan. På deras bil fanns nämligen bara sommardäck, och snön som fortsatte fall även i går ställde till en hel del trafikproblem. I natt och i dag blev det bättre, med sol och plusgrader så efter frukost i morse vinkade vi hej då när dom bilade tillbaka till Dalarna.
Jag fick då för mig att jag skulle ta en långpromenad i Hågadalen, så jag snörde på mig kängorna och började traska i snömodd och lervälling med podd i öronen. Sen tänkte jag att det kanske var dags att söka upp sjön som jag längtat så efter tidigare i veckan så av bara farten fortsatte jag via Lurbo till Vårdsätra, Skarholmen, Lyssnarängen. Isen låg i hela Vårdsätraviken men sen öppnade sig vattnet och jag stötte på både en som paddlade kajak och en som badade. Vågorna skvalpade rogivande mot stranden och solen glittrade vackert i vattenytan och kastade reflexer. Där och då ångrade jag att jag inte tagit med en termos kaffe. Nu var det bara att fortsätta längs med ån förbi Sunnersta, Ultuna och Ulleråker. Yngsta dottern som var påväg hem till oss för söndagsmiddag kom mig till mötes med lilla vovven strax efter vindbron.

Nu har jag och lilla vovven tagit varsin behövlig dusch, vi har fikat med blåbärskaka och kaffe och jag har satt ett bröd till chilin vi ska äta ikväll när dotterns pojkvän anländer från Göteborg efter en helg fylld av jobb.
Medan degen jäser behöver min kropp bara sitta still med benen högt och återhämta sig efter långpromenanden!
Imorgon startar påsklovsveckan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar