torsdag 7 april 2022

Påskpynt och vintervibbar....


Gårdagkvällen spenderades på 7 Flaskor med kollegorna!
Idag har jag, förutom att jobba, städat och påskpyntat. Med de få påskpynt-grejer som hushållet har! Man kan ju tro att man pyntar med gulliga saker medan man har hemmavarande barn, för deras skull. Men jag måste väl erkänna att jag själv är en smula barnslig, och att jag är svag för gulliga saker!


Så i köksfönstret hänger den gamla påsk-kärringen. Hennes kvast, gjord av björkris börjar nästan torka ihop och skulle behöva bytas ut, men får väl duga ett år till. På bordet ligger en påskduk som mamma broderat och så gula ljus i stakarna.


I björkriset i hallen hänger de virkade påskhönorna och i dörröppningen till köket hänger en girlang med virkade påskharar.


 Och på bordet i vardagsrummet ligger en tovad girlang krasse-blommor runt buketten som fortfarande står sig och den gamla porslinstuppen och hönan.

Påsklovet startar ju i morgon kväll, så det gäller att ha pyntet uppe i tid, för snart ska det plockas ned igen!

Imorgon kväll ska vi också hämta de tu som varit på bröllopsresa på Maldiverna. Det kommer nog att bli närmast chockartat att landa på ett snöigt Arlanda med minusgrader i luften, när man tillbringat 10 dagar i 30-gradig värme bland palmer och sandstränder. SMHI har dessutom varnat för rikligt snöfall och trafiksvårigheter. Är verkligen borta bra men hemma bäst??

Men i detta nu ska jag baka rulltårtor. Imorgon är det mitt arbetslag som har fredagsfikat och jag ämnar bjuda på påskbakelser!

Återkommer lördag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar