söndag 24 april 2022

Södermanland tur och retur

Vår lilla road-trip gick till Södermanland och första stoppet gjordes i Nyköping där pappas bror och fru bor. Där befann sig även pappas syster och hennes båda döttrar, våra kusiner som rest in från Björkvik.
Det blev ett kärt återseende och vi fick höra så många berättelser om svunna tider. Farbror Rune (som är en kopia av vår egen pappa) har ett otroligt minne och kunde berätta hur många historier som helst. Senare på dagen kom ytterligare en kusin som vi inte sett på flera år. Det blev verkligen en värdefull dag.

Sen gick färden till Sannerby där vår kusin har sin gård och där jag tillbringat så många stunder genom uppväxten. Här blev vi bjudna på hjortgryta och satt och språkade långt in på kvällen över en flaska rödvin. Det blev inga nät lagda, vilket vi pratat om tidigare under veckan, de nordliga vindarna blåste isande kalla och båten har ännu inte hunnit läggas i. Det blev heller inget premiärdopp i sjön Uren i morse, jag tyckte det kändes i kallaste laget. Men det blev långfrukost i köket och det blev en promenad längs med skogsvägen och åkerlapparna där vi ackompanjerades av lärkans drillande med hopp om att det kommer varmare dagar.

Och nu är vi tillbaka i stan och det var skönt att krama om maken igen. Jag hoppas att vi får fortsätta ha varandra lika länge som min faster och farbror.

 Ikväll ska vi äta fisk-soppa och sen ska vi ta oss an den sista veckan i april!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar