torsdag 28 april 2022

Olika barn leka bäst?


Den här söta bilden på "barnen Österlund" la jag ut på min käre brors facebook-sida till hans födelsedag igår. Han är 13 år på den här bilden som togs 1962. I går fyllde han 73!


Själv tillbringade jag kvällen på 7 Flaskor tillsammans med ett annat "födelsedagsbarn". En av kollegorna som var med fyllde också år.


Maken har nu varit pensionär i snart tre månader, varav "handikappad" tre månader minus en och en halv vecka. Han blir sakta, sakta bättre, och kan företa sig mer saker, ju mer rörlig han kan vara. Idag när jag kom från jobbet satt han och rengjorde ölflaskor ute i trädgården. Han går en öl-kurs på Senior-universitetet, så snart ska det kokas mäsk. Kanske kan vi ordna en alldeles egen liten October-festival i huset.....

Han skaffar sig intressen inom så många olika områden! Förutom ölkursen så går han en kurs om batterier som han tycker är intressant. Han läser historia, har varit på både utgrävningar, föreläsningar och muséer,  trots sin avslitna hälsena. I morgon förmiddag ska han passa barn. Han har börjat cykla lite försiktigt, måste undvika backar, men kör på slätten bara för att få komma ut. Och så odlar han. Vet inte hur många tomatplantor han håller på att driva upp, liksom fänkål, basilika och persilja. Häromdagen satte han potatis i hinkar. 
 Själv är jag lite mer sparsmakad i mina intressen.....


Jag håller på att "beta av" mitt garnförråd, så ett tag har morgonvirkningen bestått av projekt "bil-filt". Nu är den nästan klar och jag har lovat mig själv att jag får köpa nytt garn om jag förbrukat något från förrådet! Så idag åkte jag och köpte ett alldeles ljuvligt, mjukt alpacka-garn i vitt för att starta projekt "sticka varmare sommarkofta". 
Får jag bara hålla på med flera hantverksprojekt, laga lite mat och baka, promenera, skriva och läsa, så är jag så nöjd så nöjd.
Kan man kanske säga att "olika barn leka bäst"?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar