måndag 3 januari 2022

Som en lisa för själen!




Solen följde med oss in i 2022. 
Vi fick tre fantastiska skidåkningsdagar i Grövelsjön. Kroppen grymtade visserligen betänkligt, så gott som alla muskler i hela min lekamen ömmade, men det fick den tåla. Min plan är att jag ska testa vad den går för, och köpa mig ett Friskis & Svettis-kort i år.



Men först blir det några dagar i Insjön. Vi skottade gårdsplanen, gjorde en snölykta och öppnade en flaska champagne igår kväll.
Nu är det måndag, maken har bilat hem till Uppsala men jag stannar några dagar. Har fortfarande en ledig vecka innan vårterminen kör igång.
Här i huset är det ännu julpyntat. Vi tänder ljus för att mota gråvädret. Dottern jobbar hemifrån men vi gick en lunchpromenad i tö-snö och små-dugg. Dock utan hund. Frasse är fortfarande konvalescent efter sin öronoperation och får inte anstränga sig. Vi baddar inflammerat hund-öra och igengeggad tårkanal och det är krage på. Imorgon är det återbesök hos veterinären. Vi hoppas på det bästa.
Ikväll ska vi äta het chili på älgkött som stått och kokat hela förmiddagen. Jag ska fortsätta sticka på mina vantar och kanske blir det en film.
Älskar de här kravlösa mellandagarna. 
Som en lisa för själen!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar