tisdag 11 januari 2022

Lyft fram det som gör dig gott!


 När dagen är lång och fylld av ansvar och åtaganden, tider att passa, ungdomar att förmana och övertyga om att göra sina uppgifter. När dessutom ens skrivbord är belamrat med förra terminens bagage och man får börja med att göra arkeologiska utgrävningar för att komma ner till skrivbordsytan. När lektionsförberedelserna halkat efter och det ska tas igen på några timmar efter sista lektionen.

Var ganska trött när jag cyklade hem efter jobbet. Försökte tänka positivt att; det här är din sista termins-start, ta dig bara igenom, och minns nästa år, när du inte behöver gå till jobbet, hur trött och less du var idag, så kan du njuta ännu mer av din fria tid.

Och nu har jag tittat igenom mina foton från nyårs-vistelsen i Grövelsjön.

Snön, tystnaden, den kompakta skogen, det klara vattnet och ljudet av den porlande bäcken, de fria vidderna, solen över fjälltopparna i solnedgången, den krispiga luften, skidorna som gled i spåren.

Kontrasterna i livet som jag är så priviligierad att få ta del av. Allt som man gör finns inom en alltid, det gäller att lyfta fram det som gör en gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar