söndag 9 januari 2022

Julen varar inte till påsk.....


Så är alla tomtar och annat julpynt nerstoppat i lådor. Allt en- och tallris är kastat och krukor och vaser diskade. Julen varar (tack och lov) inte till påsk! Gardiner och en del dukar får sitta uppe januari ut.
Imorgon börjar första riktiga arbetsveckan. Jag startar den med en ledig måndag. Var ute och kollade arbetsmejl, och där stod det att man gärna fick arbeta imorgon, även om man har lediga måndagar. I så fall skulle man få kompensera detta i juni. Men jag säger nej, nej, nej. Imorgon ska jag ha en lyxdag och fixa naglar och gå på ansiktsbehandling. Och studiedagarna i juni lär jag behöva allihop till att städa ur mitt arbetsrum och min skolsal. Städa bort mig själv! 
Efter all "jul-borttagning" tog maken och jag en långpromenad. Först ner till hans klinik, där jag fick "en sista" undersökning. Det såg bra ut, tack och lov, han behöver inte fixa något med mina tänder innan han slutar. Han har nämligen mer än fullt upp! 
Vi fortsatte sedan till Berthåga kyrkogård, äntligen blev det ljus tända för svärföräldrar och föräldrar.
Efter det satt en bastu bra! Söndagsritualen är igång igen efter helguppehållet.
Landar i soffan med en kall öl, innan det är dags att ta itu med söndagsmiddagen.

Har dock inte riktigt landat i min Uppsala-tillvaro. Tankarna har hela dagen flugit iväg till Insjön, dottern och Frasse. Saknar dom! Kan inte rå för det.....

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar