lördag 4 september 2021

Skogspromenader är rena terapin!

Jag har just stigit upp från badet och nu sitter jag och slappar i soffan innan det är dags att ta itu med middagen.
Det doftar september-skog i hela huset. Dels av svamptorken som susar i hallen, fylld till brädden med bitar av KarlJohan-svamp. Dels av makens storkok på Aroniabär. En omgång sylt och en omgång marmelad.




 September är en härlig månad. Luften är lite kallare och lätt att andas, det känns friskt och det är fortfarande frodigt överallt i trädgårdar i parker och i skogar. Njutbart i flera bemärkelser.  Att gå i skogen idag fick mig att skingra tankarna som malt på i huvudet ända sedan kl 04:00 i morse. Tankar som inte gagnar något alls, men som bara ligger kvar på repeat. Vad hjälper det att maken säger att "du kan inte göra något åt saken". Det vet jag mycket väl, men det bryr sig inte tankarna om! Men som sagt, efter vistelsen i skogen så blev det lite lättare. Skogspromenader är rena terapin! 

Imorgon ska vi ut i skogen med äldste sonens familj och deras tre små barn. Då tänker jag att det mer blir en upptäcksfärd än svampletande. Och så viktigt picknick-fika förstås. På kvällen imorgon kommer äldsta dottern hit och stannar några dagar för "fin-lir-fix" inför bröllopet. Det innebär att jag gör ett litet uppehåll här några dagar. 

Nu är jag redo för att laga en kycklingpasta med KarlJohansvamp. vitt vin, salvia och en skvätt grädde!

Och medan jag lagar mat ska jag lyssna till de nysläppta Abba-låtarna på Spotify!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar