tisdag 28 september 2021

Omfamna förändring

Det har plötsligt blivit väldigt mycket höst! När jag cyklade hem från jobbet, genom skogsdungen, doftade det till och med höst. Mylla och fallna löv. Cykelbanan var som strösslad med confetti av alla asplöv och tallbarr i gul-brun-ockra-orange som prydde den. Oerhört vackert är det!

Visserligen klippte jag gräset i går och det lär väl fortsätta växa ett tag till. Rosenbusken står i full blom och lavendeln slår fortfarande ut i väldoftande knoppar. Sensommarkänsla i trädgården, men nu är det inte många dagar kvar av september. 

Sofia Sievertsdotter skriver;

Snart kliver vi in i årets sista kvartal. Tid för vila, mörker och återhämtning. Tid för introvert begrundan och tända ljus. Tid för att göra upp planer för ljuset och själva bli ljus som kan lysa upp mörker. Tid för att ställa frågor och finna svar.

Hur vill vi förvalta årets sista kvartal? Vad har vi lärt oss av de månader som vi har tillryggalagt i år? Vad lämnar vi bakom oss? Vad har vi framför oss? Vilka ljus har slocknat och vad eller vems längtar efter vår uppmärksamhet? Var vill vi vara vid samma tidpunkt nästa år?

Påminn mig om att livet pågår här och nu, och att det har ett slut. hjälp mig att inventera månaden som har gått och gör mig villig att förändra de vanor och beteenden som inte gynnar min framtid.

Omfamna förändring.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar