söndag 12 september 2021

Magisk bröllopshelg!

Ibland känns det som att tiden rusar extra snabbt!!
Från fredagmorgon till söndaglunch känns det som tiden skenat!!



Förberedelser. Två systrar sida vid sida. Som ler och långhalm har dom följts åt i alla år. Det här med att den ena nu ska gifta sig. Det är stort!!


Frukost på bröllopsdagen. Sen fortsatte förmiddagen med förberedelser varvat med att dricka Mimosa!


Fast brudgummen föredrog whiskey. Det måste provknytas fluga många gånger innan det blir perfekt.


Frisören var på plats redan kl 08.00 och sen tog sminkningen vid. Lillasyster är näst intill en expert, och hon tog sig an både modern, systern och sig själv.



Leksands kyrka är stor, men idag var gästantalet corona-anpassat till 40 personer. I fjol, på bröllopet som sköts upp, var det bjudet drygt 100 gäster. En av gästerna som inte blev bjuden i år, min bror, brudens morbror. Han dök plötsligt upp ändå och satte sig vid pianot och spelade Make you feel my love som han lyckats få sonen att sjunga till.  Rysvarning på den!!

Så var det utgång genom Sabelhäck, Det var fotografering. Det var förflyttning till Tällberg där det först var brudskål och tårta vid Strandpaviljongen, därefter middagssittning med trerätters, tal, sång och lekar i  4 1/2 timme på Åkerblads hotell. Sedan vidtog festen på Strandpaviljongen, en fest som varade till solen gick upp. Full fart och värsta draget på dansgolvet med konfettikanoner, skrål, sång, skrik och tokdans. Lättklädda herrar som tillslut kastade sig nakna i Siljans kalla vatten. Men då hade undertecknad dragit sig tillbaka. Höll ändå ut till kl 3.



I förmiddags var det lugnt, tyst och stilla när städning och undanplockning vidtogs.

Och nu är vi tillbaka i Uppsala. Vi kan inte riktigt fatta att det är över nu. Det blev liksom som ett vakum. Man är uppfylld av känslor och minnen. Så rik på kärlek! Så glad för att det blev så lyckat, att brudparet var så nöjda och att dom är så lyckliga. I natt sover dom kvar i sviten på Åkerblads hotell. Imorgon är dom lediga, sen vidtar vardagen igen.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar