lördag 4 april 2020

Lördags-sysslor


Dagen fick en bra start, trots att varken maken eller jag sovit särskilt bra i natt och vaknade klockan 6. Men vi låg kvar och småpratade en timme och sen gick vi ut på "grötlunk" en timme. Vi fick se en räv jaga en hare, en ekorre som gjorde världens maratonhopp från ett träd till en annat, hästar som ville ha kel och så fick vi höra en symfoni av småfåglar. I Hågaån simmade ett ensamt par, ja, var det sothöns eller doppingar, vi är inte säkra.
Sen smakade frukosten extra bra!


När man behöver en kruka i förrådet och inser att vinterns lathet straffar sig! 
Jag har precis i dörröppningen ställt vissna amaryllisar, höstplanteringar av ljung och murgröna, slängt in höstkransen med lavendel och ljung och julkransen. För att komma åt krukan var det bara att börja rensa. Och då passade jag på att slakta kransarna, så att stommarna går att återanvända. På stolen ligger en av två stolsdynor som jag stickat och tovat. Den blev lite större än jag tänkt, men var varm och skön att sitta på!

Sen drack vi kaffe i solskenet innan jag cyklade ner på stan. 
Jag har verkligen stöttat lokala företagare idag, och bränt pengar! Fixade nya naglar, köpte två par vårskor, en handväska på rea, flera hekto te på lösvikt, mascara, läppstift och rengöringskräm och så massor av blommor. Hibiskus, påskliljor, hortensia och orkidéer. Björkriset var dessvärre slut, men förutom det så har jag nu påskpyntat huset.


Maken hade under tiden cykeltränat och efter att han duschat blandade jag till varsin Dry Martini with a twist! Matchade ju påskduken perfekt!
Och nu har jag umgåtts med nära och kära på telefon och det börjar bli dags att baka ut brödet och förbereda kvällens pasta.
Trevlig lördagkväll alla!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar