tisdag 28 april 2020

AW-tisdag


Riktigt så illa var det inte, men vi hade AW ikväll. Hoppade ju förra månaden, pga rekommendationer om social distansering. Men vi jobbar ju ihop, vi träffar massor av elever och kollegor varje dag, så varför ska vi inte kunna gå ut och umgås en kväll?
Det var bara det att vårt ställe 7 Flaskor var stängt. Vi gick till grannen Dryck och Mat istället, men det enda vi kunde få där var GT.  Nåja, det blev i alla fall några timmar av prat och skratt, och så gjorde vi väl en god insats för stället som hade mycket glest med folk och i veckan hade permitterat personal. Vi bidrog i alla fall till lite intäkter.
Innan jag gick dit skulle jag på systemet och köpa två presentflaskor vin, där var det kö utanför, man släppte bara in ett visst antal människor åt gången.
Och apropå alkohol-intag. Jag var på vårdcentralen för mina soleksem i morse. Fick träffa en mycket ung, mycket lång och gänglig och mycket nervös läkarkandidat. Samtidigt var han mycket seriös och mycket omsorgsfull. Jag fick ett längre besök än vad jag räknat med.  Medan jag berättade om mina besvär satt han långt fram på stolen och hummade och sa -Ja, just det, jag förstår, hela tiden. Han hade lockigt, bångstyrigt hår, och högst upp på huvudet en "Stig-Helmer-lock" som stod rakt upp. Det var faktiskt svårt att ta honom på allvar. Sen sa han- När du ändå är här kan vi ta blodtrycket, lyssna på hjärta och lungor. Så det gjorde han. Och medan han väntade på att en utbildad läkare skulle komma och bedöma mitt ärende, så började han fråga om rök- och alkohol-vanor. Han hummade Bra, bra, när jag sa att jag aldrig rökt. När jag berättade ungefär hur mycket alkohol i veckan jag dricker, så var han tyst och antecknade i sitt kollegieblock.
Imorgon är det  onsdag! Kanske blir det en;


Apropå alkohol....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar