onsdag 28 februari 2018

De "stora beslutens" tid är förbi

Idag ringde jag och pratade med äldsta dottern. Pojkvännen, hon och hunden bilade från Grycksbo tillbaka till Göteborg idag. Hon berättade att dom varit runt och kikat på hus i Falun och blivit helt förälskade i en gammal Bergsmansgård med anor tillbaks till 1300-talet, som är till salu. Dom hade planerat och drömt om hur huset skulle bli deras, han skulle starta möbelsnickeri och hon skulle sköta marknads- och bokföring.
Jag gick ut och kikade på annonsen och blev helt såld jag med! Ett vackert boningshus från 1858, smakfullt renoverat. Vackra golv, fantastiska rum, köket var stort och fyrkantigt och nyrenoverat, en fin braskamin, ljuvlig hall med en vacker trapp upp på övervåningen. Små, söta sovrum med snedtak. En jättetomt på 17 000 kvadratmeter. Smedja, dubbelgarage, bagarstuga med intakt bakugn, drängstuga, bastu med relaxavdelning, uppvärmd utepool. Vilket drömställe! Ligger väl dock lite olägligt i tiden för deras del. Hon har ett drygt år kvar på utbildningen. Men så spännande att leta alternativ i livet, dom är i rätt fas för det, och det kan bli precis hur som helst.

Kom att tänka tillbaka på när jag och maken (fast då var han bara pojkvän) i slutet av 70-talet planerade för att ta över min mormor och morfars gård på landet utanför Nyköping. Vi skulle skaffa får och odla grönsaker och rotfrukter. Det var "gröna-vågen-tider". Vi var otroligt seriösa med planerna. Dock blev det bråk vid bodelningen, så planerna gick om intet. Ibland har jag undrat över vilken vändning livet skulle tagit om vi fått som vi velat då.

Nu är det väl så att dom "stora besluten" och förändringarna i livet är över för vår del. Vi blir på dom arbeten vi har, och förmodligen blir vi kvar i radhuset också. Och jag är på inga sätt missnöjd med min tillvaro, men när jag tänker på det så känns det lite sorgligt att den fasen i livet är förbi!

Nu blir besluten mer av typen; - Ska jag baka småkakor till kvällsfikat eller inte?!


Och ja, det blev kakor ikväll!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar