tisdag 20 februari 2018

Grunda dagen med yoga

 

I morse rullade jag ut yoga-mattan i vardagsrummet och så körde jag igenom en app med ett 20-minuters morgonyogaprogram och följde instruktionerna.
Det var så skönt, för det var ett tag sedan jag kunde använda min kropp!
När jag stod där och djupandades och fokuserade i Trädet, så hoppade plötsligt två rådjur över staketet och ställde sig att smaska under fågelborden. Måste erkänna att jag förlorade lite fokus just då och tog fram mobilen för att föreviga en av de små söta, men det fick det vara värt. Jag fortsatte med mitt program efter ett tag, så jag fuskade inte!
Malin Berghagen skriver i sin bok Yoga, min kropp, min själ, mitt andetag;
Yoga lär oss; det är viktigt att kunna vara här och nu. När jag sätter mig i vissa yogaövningar och känner att jag är grymt stel, är det viktigt att vakta i vilken riktning mina tankar går. Antingen till; Fasiken vad stel jag är! Jag kommer aldrig att komma ned med huvudet till knäna. Och det låser sig rejält. Eller; Å, vad skönt. Det här behövde jag nu. Andas.... Och då märker jag att jag faktiskt kommer lite, lite närmare knäna. När hjärnan och hjärtat jobbar tillsammans kan de skapa underverk eller katastrofer med din kropp. Se verkligheten som den är och var varsam med vad du skapar med dina tankar och känslor.

Efter frukost blev det hundpromenad i strålande solsken, och sen var jag laddad för en dag i köket!


Morotskakemuffins


Lingonsylt


Frökex


Köttsoppa


Semlor

Och sen eftermiddag hämtade jag upp båda mina döttrar vid tågstationen. Den ena från en arbetsdag i Stockholm och den andra, tillsammans med bulldoggen Frasse, direkt från Göteborg.
Nu är huset sprudlande och levande några dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar