torsdag 22 februari 2018

Svensk lunch-koreansk middag

Min syster flyttade till en ny lägenhet i fredags. Idag åkte dottern och jag dit med lite förning.
Vi fick se den nya bostaden och äta lunch tillsammans. Flyttkartonger överallt, ihoprullade mattor, möbler lite huller om buller, gardiner hängandes här och där i väntan på att komma upp i fönster osv. Men om jag känner min syster rätt så "sveper hon sitt trollspö" över allt och om några veckor är allt tipp topp. Hon har jobbat som inredningsarkitekt drygt 35 år, jobbar oerhört effektivt och har mycket god smak. Hon är också ganska van att flytta, är den av oss syskon som bytt bostad flest gånger, så jag tror inte att hon någonsin hunnit samla på sig lika mycket skräp som en annan har i förråd, källare och på vind. När jag tänker på att flytta härifrån blir jag alldeles matt!

I övrigt har dagen bjudit på två rejäla vinterpromenader med hundarna och efter den sista kröp jag ner i badet och låg och läste.

De vinterolympiska spelen pågår för fullt, men jag kunde inte vara mindre intresserad. Sportintresserad kan man inte beskylla mig för att vara. Men jag fick i alla fall inspiration till att laga lite mat från Sydkorea. Det var rätt ok, framförallt skoj att prova något annorlunda. Bibimbap.


Receptet finns på Kockens.se, ifall någon blir nyfiken på att prova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar