söndag 25 februari 2018

Ett dygn med barn-barn!


Helgen är slut. Sportlovsledigheten är slut. Känns nästan främmande att jobba imorgon, har ju varit borta i 2 1/2 vecka på grund av influensan. En halv semester, sa maken vid middagen!

I lördags-morse skjutsade maken äldsta dottern och hennes bulldogg Frasse upp till Falun, där hon skulle på familjehelg hos pojkvännens föräldrar. Maken passade på att åka långfärdsskridskor på sjön Runn. Själv gick jag på ett yogapass och sen väntade jag in barnbarnen, som vi lovat passa över natten.
Och det blev ett intensivt dygn!
Förutom att yngsta dottern stukade foten på badminton och att lilla vovven blev magsjuk och spydde hela lördagen så hinner man med otroligt mycket aktiviteter när man har två små barn i huset!
Vi har åkt pulka, lekt i snön och gungat. Vi har läst böcker, byggt duplo, lekt med bilar och ritat. Vi har bakat med play doh-deg, lagt pussel, lekt kurragömma och tittat på barn-tv. Vi har spelat massor av olika spel, gräddat plättar, grillat korv, fikat och badat.
Så min obefintliga energistatus fick sig en "omruskning", det blev till att skärpa sig. Inte känna efter utan bara leka på och boosta sig med barnbarns-kärlek. För den är verkligen stark och ljuvlig!

Men ljuvligt ska det också bli att krypa till sängs och slippa gå upp och kissa barn mitt i natten, slippa att plötsligt få en fot rakt i ansiktet, eller ligga och lyssna på hostande barn. Bara sova!

Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar