söndag 18 februari 2018

Sportlov får bli Återhämtningslov!

När jag tog en förmiddagspromenad med vovven, höll barnfamiljerna i gränden på att packa sina bilar med skidboxar på taken. Det är dags för sportlov i den här delen av landet.
Och jag är så tacksam för att jag har en ledig vecka framför mig!!

För egen del räknar jag inte med så mycket sport under ledigheten. Från början var det min plan, jag hade kollat upp alla dagpass på Frikis & Svettis, planerat för stavgång, yoga, simning och badminton. Men det var innan jag fick influensa.

Min nuvarande plan för veckan, går ut på återhämtning!

Jag vill hitta tillbaka till min energi. Ska försöka vara ute i dagsljus och utöka promenadlängderna lite varje dag. Lite hemmayoga på morgnarna och så långa frukostsittningar med tända ljus.

Jag vill hitta min aptit igen. Tvärtemot då jag är förkyld och blir sugen på allt möjligt, så har jag varit totalt osugen på allt vad föda heter den här perioden. Har tappat fyra kg i vikt. Nu vill jag börja leta recept som frestar mina smaklökar, och så vill jag baka semlor, den tiden är ju inne nu!

Och så vill jag fortsätta hitta handarbetsprojekt som "betar av" mitt lager av allehanda garner och tyger. Igår ägnade jag dagen åt att sticka mig ett par vantar.


Hittade beskrivningen på Järbo.se, mönstret kallas för OS-vanten eftersom det är 5 ringar i mönstret.
Inte hade jag rätt garn, men hittade rester av gammalt indigo-färgat garn kombinerat med Wåhlstedts flerfärgade och så ett vitt ullgarn, så det blev i alla fall ett par vantar som passar mig och känns sköna och varma.
Nu har jag tagit fram lite alpacka-rester för att se om jag kan virka små kaniner som kan bli äggvärmare till påskbordet.

Det känns som tre bra "ingredienser" för mitt "återhämtningslov"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar