fredag 28 juli 2017

Tog tjuren vid hornen!

Vilken sommardag jag vaknade upp till!
Regnet, det efterlängtade och välbehövliga, strilade ner! Vi åt frukost, jag gick och satte mig vid symaskinen för att fixa nya resårband i våra kajak-kapell (dom där som man har på sig under flytvästen och spänner över sittbrunnen för att inte vattnet ska stänka ner i kajaken). Det var så roligt att sy, så jag fortsatte och sydde en rejäl kasse till den extra luftmadrassen vi köpt, som ska fraktas ner till dotterns studentrum i Borås, så småningom.

Sen var det dags för hundpromenad. Regnet gjorde en paus, och dottern och jag traskade iväg. Uppehållet varade dock en kort, kort stund, och snart var det över oss igen. Jag, som bara tagit vindjacka, blev totalt genomblöt! Men lilla vovven, som brukar hata regn, var ovanligt sprallig och lekfull, så vi traskade på och jag tog mig även tid att plocka ljung.




Så det blev mer "görande" när vi kom hem. Kokade svarta vinbärssylt och band en krans av ljungen.
Tog "tjuren vid hornen" kan man säga, jag menar, att göra något av gåvorna som sensommaren skänker oss, är bättre än att ha ångest över att det mesta av sommaren passerat!

Och nu har vi kommit hem från en fantastisk middagsbjudning med trevligt umgänge. Vi cyklade hem i en magisk solnedgång  vid halvtio-tiden. Nu har mörkret sänkt sig över landskapet och det är dags att krypa till sängs!
Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar