fredag 7 juli 2017

Ljuvlig julikväll

Solens nedåtgående sista strålar färgade en molnsamling alldeles korall-rosa-guld-aktig över Flogstas radhus, och på andra sidan, över Eriksbergs flervåningshus hängde månen. Stor, nästan full, klart lysande. Luften var mättad av fuktig vass, vitklöver och nyslaget gräs. Vinden var ljummen och det var så där overkligt skönt att gå med lilla vovven på kvällspromenad.
Hon var glad att få gå ensam med mig. Svansen låg hoprullad över hennes rygg och hon var pigg och nyfiken. De senaste dagarna har hon fått sällskap av "sin kusin" lagotton Massimo, som är som en stormvind. Han ska alltid springa först och vara precis överallt. Ibland blir lilla Majsan nästan nersprungen och inne i huset får hon varken ha sin mat eller vatten ifred.
Men nu är han hämtad. Vi hade båda sönerna med familjer hemma på middag ikväll. Det är semestertider och om en vecka fyller yngsta sonen 31 år, men är då bortrest på semester, så vi passade på att uppvakta honom här ikväll. Full aktivitet med tre små barn och två hundar, och då kunde vi inte låta bli att spekulera hur det blir när vi snart får tillökning och ska träffas!
Äldsta dottern och hennes pojkvän har nämligen tingat en hund som ska hämtas på måndag! Får jag presentera den Franska Bulldoggen Frasse;


Ljuvligt söt, men man undrar vilket mottagande han kommer att få av sina "kusiner".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar