torsdag 13 juli 2017

Flyg fula fluga flyg!

Det är ovanligt mycket flugor i år. Inomhus! 
Som när jag var liten och tillbringade sommarveckor hos min moster och morbror som hade bondgård. Där fanns det flugor! I kökslampan, ovanför matbordet, hängde ett sådant där klistrigt flugpapper, som förmodligen doftade förföriskt sött, och flugorna drogs dit och deras liv fick ett plågsamt och ovärdigt slut. Dessutom var det fruktansvärt äckligt att ha det där spiralformade papperet med massor av döda och halvdöda flugor sittandes precis över där vi åt middag!
Maken har köpt ett sånt där "tennisracket" med stötar, som omedelbart bränner flugorna till döds. Dvs om man får tag på dom. Det är precis som att dom ser när man kommer med det, och då hinner varna sina flugkompisar, och så är alla puts väck. För att sekunden efter att man lagt det åt sidan, vara på plats igen.
Irriterande!

Flugor i det fria är inte lika irriterande! Jag tog en långpromenad med lilla vovven på eftermiddagen. Vi gick över Berthåga kyrkogård, och där kan man nästan inbilla sig att man befinner sig på Gotland!
Cikoriorna blommar nu för fullt, och dom finns i grupper där på ängarna. Den blomman som jag annars bara sett på de Gotländska vägrenarna och ängarna. Så ljuvligt vacker med de ljuvligt blå blommorna på de ståtliga stjälkarna.



Här är jag på en Gotländsk äng med Cikorior för drygt 35 år sedan! Färgen på blommorna (och min midjevidd) är inte rätt längre... Hur kom man på att roten till denna blomma kunde användas som kaffesurrogat under andra världskriget?

På tal om färg, så börjar nu vår hall få ny färg. Maken har legat i och jobbat -från tidig morgon till sen kväll- och målat halltaket vitt och hallväggarna i två grå nyanser. Det börjar se riktigt snyggt och fräscht ut! Fortsättning följer imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar