lördag 22 juli 2017

Varför åka till Chania eller Nice, när vi har Borås??

Den här veckans road-trip gick till Borås! Vi hade en säng att frakta från Göteborg till Borås och beställda möbler att hämta och montera till yngsta dotterns studentrum i Simonsland, Borås.
Det innebar att vi tillbringade en del tid i denna stad, och faktiskt insåg att det är ett riktigt trevligt ställe!

Det finns massor av häftiga skulpturer och fasadmålningar,


vackra, gamla hus,


och fantastiska naturområden och badsjöar på gång- och cykelavstånd!


Vi förflyttades tillbaka ca 40 år i tiden, när vi satt på golvet i studentrummet och drack rödvin ur dricksglas och tuggade färdiggrillade kycklingklubbor,


eller när vi halsade öl direkt ur flaskan och monterade möbler med 7000 skruvar!

Vi hann även med att besöka flera riktigt bra restauranger, gå på bio-premiär, cykla i riktig vildmark, bada och sola på cykelavstånd från staden, lyssna på musik på stora torget och dansa bugg i stadsparken!


En annan anledning till denna road-trip var att besöka äldsta dottern och pojkvännen och få träffa familjens senaste tillskott;  den bedårande lilla franska bulldoggen Frasse, 9 veckor!




Vi flanerade på bryggan i Smögen och stoppade i oss goda räkmackor!


Vi skålade i äkta champagne i solgasset vid Munkedals herrgård,



där vi även övernattade och tog en skön kvällspromenad i omgivningarna, efter en tre-rätters middag.



Dagen efter tillbringade vi på Hunnebostrands soldränkta klippor och i det saltstänkta havet som kylde solvarma kroppar.
Sedan måste dottern tillbaka till jobbet och vi gjorde det sista i studentrummet innan vi bilade norröver. Vi stannade till en natt i Södermanland hos kusin och bjöds på grillad hjortfilé i den ljumma sommarkvällen, där tornsvalorna svirrade över våra huvuden när vi satt ute till sent och såg solen sjunka bakom mognande kornfält.


Så kom vi hem  och grillade kycklingspett åt äldsta och yngsta barn med respektive och maken och sonen fick gå på fotbollsmatchen Sirius-Häcken.
Nu har jag tvättat ett par maskiner, ansat rosor och vattnat, och nu ska vi bestämma om vi ska dra iväg till Stendörren och paddla i morgon bitti.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar