fredag 14 juli 2017

Någon behövs för att fixa dom där små detaljerna!!

För fyra år sedan bokade jag en natt i "Bergman-sviten" på Slow train bed and breakfast, Fårö. Ett charmigt ställe, ägt av en liten spröd fransyska. En liten by, bestående av flera hus och så Kutens bensinstation,  där numera ett fantastiskt creperi huserar. Det var väl "under uppbyggnad" kan man säga. Mer eller mindre fallfärdiga hus, påbörjade byggprojekt, högar av skrot och brädor,  vildvuxna trädgårdar men så mitt i allt små vackra installationer, en bokhandel, en teaterlada och små grupper av trädgårdsmöbler. Bergman-sviten låg högst upp i ett av de gamla husen. Vi fick ta oss uppför en gisten trappa, genom ett gammalt bondkök och så innanför låg två rum med chockrosa tapeter, en stor gammal järnsäng med förgyllda knoppar och i fönstret stod färska blommor. Det fanns inget varmvatten i duschen, det var dåligt med belysning, men utsikten över de gotländska ängarna var fantastisk. På frukosten fick vi sitta i ett av de gamla husens lilla matsal och vänta ganska länge, men sen blev vi serverade små fat med vackert upplagda bär och frukter, skinka och croissanter och kaffe serverat ur tunna, gammaldags kaffekoppar med guldkant och vackra blomtryck, alla fick olika.

Lite som den spröda fransyskan (nåväl, sprödheten finns kanske inte där) kände jag mig i morse när jag låg kvar i sängen och läste länge medan maken stod upp redan kl 06.15 och började måla. Vid 8.30 steg jag upp och gick ut i trädgården och plockade en liten bukett blommor. Jag la en hemvävd duk på ute-bordet och dukade frukost.
Inne i huset råder kaos. Hela hallgolvet är täckt med papp, Stjärnsundsuret tronar mitt på golvet inlindad i plast, resten av möblemanget står travat i vardagsrummet, där också ett tält och diverse friluftsprylar ligger,  i väntan på nästa veckas äventyr.  Maken for runt med energi för sju, dottern stressade med klädval till jobb och till kvällens utgång.
Själv satt jag lugnt kvar, hällde upp mer te, fick sällskap av lilla vovven i knät och satt bara där och njöt sommarmorgon mitt i allt kaos.


Min dag fortsatte med att jag åkte ner på stan och fick fransar och bryn färgade och nya naglar fixade,
och, för att stilla mitt dåliga samvete;  nog behövs de där små detaljerna för att få till helheten?!!

Vem skulle annars ha marinerat den där lammentrécoten som vi grillade i den ljumma sommarkvällen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar