måndag 26 oktober 2015

Flashback


Eleverna har höstlov denna vecka, vi lärare har studiedagar. Just idag var det ämnesnätverk och slöjdlärare från hela stan träffades på Nannaskolan mitt i stan. Vi hade föreläsningar i spegelsalen, f d gymnastikhallen.
När jag kom in där kände jag genast igen mig. Jag förflyttades 52 år tillbaka i tiden. Där stod jag i sockeplast, bleka ben med gåshud, en tajt gymnastikdräkt i blekrosa med liten volang runt rumpan och runt halsen kronblad i blått kräpp-papper. Jag var blåsippa i barnbaletten, som mamma av någon anledning anmält mig till.
Märkligt hur saker kan komma till en av olika anledningar.
Själva studiedagen var helt ok. Deltog i en workshop om digitala hjälpmedel på eftermiddagen. Där fick vi spela in små filmsnuttar med ljud. T ex en talande sax som sa; Hej, det är jag som är tygsaxen. Med mig får man bara klippa i tyg!  Måste säga att jag känner mig lite tveksam till att använda mig just av detta i min undervisning...
Största behållningen är nästan att man får träffa och tala med slöjdlärare från andra skolor. Jag anmälde mig också till en studiecirkel om bedömning som startar om ett par veckor och pågår hela vårterminen.  Vi får se hur det går att få in den i mitt veckoschema.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar