tisdag 4 februari 2014

Tankar till te


Halvsju i morse när jag iklädd morgonrock och makens stora kängor sömnigt snubblade ut i beckmörkret och den råkalla luften för att hämta in tidningen hörde jag ett högt och klart;
ti ti ti ti ti tuuuu, ti ti ti ti ti tuuuuuu.
Jag höll andan och bara stod still och lyssnade. Vilken känsla. Vårkänsla!
Tog reda på att det var en gulsparv, en ganska vanlig fågel som för det mesta stannar kvar, om inte vintern blir alltför hård. Och det har den verkligen inte varit i år. Men man ska väl inte ropa hej....
Skolans vinterfriluftsdag som skulle gått av stapeln på måndag blev i alla fall inställd eftersom Sunnerstabackens snö försvunnit, så varken pulka, längd- eller slalomskidor går att genomföra. Tråkigt, det brukar vara så trevligt med ett avbrott i lektionsarbetet.

På kvällens kopp detox-te står att läsa; "Protect yourself from your own thougths".
Sant! Alltför ofta, far dom iväg alldeles i onödan. Man oroar sig för saker man inte kan påverka eller man dömer och ältar sig själv för saker man redan gjort, som inte kan göras ogjorda. Det finns väl hur många exempel som helst på onödiga, dåliga. destruktiva tankar.
Men jag har varit så snäll mot mig själv ikväll! När jag cyklade från jobbet hade jag föresatt mig att börja med ett lapptäcksarbete som ska ges bort i present. Men efter maten, med vovven i knät, blev jag så trött och sömnig. Så istället tappade jag upp ett varmt bad, tände massor av stearinljus och bara la mig och läste. Och inte ångrar jag det inte!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar