måndag 24 februari 2014

Läxa

 



Ullakademins läxa för vecka 8 blev klar i lördags och utlagd med bilder och förklaringar på Folkbildningsnätet igår. Den här gången återbrukade jag en gammal ylletröja, inköpt i London, som blivit för kort och bred efter användning och tvätt. Nu slängde jag den i maskin och tvättade så att den filtade ihop sig. Därefter kunde jag klippa remsor av den som jag sedan virkade runt med cottolingarn och tillverkade små askar/burkar. Tovade hjärtan i olika färg för att kunna skilja dom åt. Dom pryder numera badrumshyllan och innehåller hårsnoddar och hårspännen.
Nu ikväll har jag börjat på läxan för denna vecka. Det blir grytlappar i blockhusteknik med fyllning av en hemstickad tröja som jag aldrig tyckt om utan istället filtat ihop till ett tjockt stadigt tyg som kommer att hålla värmen borta.
Tänk vad det kan vara skoj med läxor! Det blir en chans att utmana sig själv och komma på listiga lösningar och nya projekt. Eftersom det är "deadline" varje vecka så tar jag mig också tiden som behövs för att få klart. Det är roligt att se resultat, det är roligt att handarbeta.
Jag behövde något roligt ikväll för jag tyckte det kändes så otroligt segt att börja jobba idag. Det var helt enkelt inte kul.
Får hoppas att den känslan är borta imorgon, för nu är snart den här dagen slut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar