fredag 14 februari 2014

Alla hjärtans dag

 
Efter jobbet idag cyklade jag till blomsteraffären för att köpa "mamma-barn-buketter", vi var nämligen bjudna till vårt första barnbarn på visit!
Borde kanske förstått att det inte var läge att köpa blommor en dag som denna! Jag tror halva Uppsala befann sig i butiken! Köpte på mig fyra buntar tulpaner, några kvistar videkissar, grönt och kvistar med små vita blommor, sen cyklade jag hem och band buketter själv. Och dom blev fina, jag säger ju ibland att jag borde blivit florist!!
Det var uppdukat tårta och champagne, och eftersom min detox är på sluttampen tog jag ett glas champagne. Jag menar;  vad gör man inte för sitt barnbarn?!! Dock var han själv inte så intresserad, han bara sov. Och när mamman behövde få honom väckt pga sprängfyllda bröst, satt jag bredvid sängen och smekte, killade, blåste och sjöng, men han bara sov. Pappan fick tillslut, helt resolut, lyfta upp honom och byta blöja. Då gnydde han lite, men så fick han sin mat och då la han sig resolut tillrätta och började äta. Vilket litet underverk!
 
Dottern och pojkvännen hade strött ut rosenblad på bordet och lagade mat tillsammans, så maken och jag hölls i köket med våra vinkokta musslor och cava (ja, efter ett glas champagne kunde jag lika gärna fortsätta med bubblet....),tills finalen på "På spåret" började, då gick vi ner i källaren och fortsatte.
Nu har jag tillrett en liten chokladmousse till middagen imorgon kväll. Jag har diskat upp och går och småmyser för mig själv.
Är nämligen så förväntansfull inför morgondagen då jag vet något som ingen annan vet!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar