torsdag 13 februari 2014

Klackmatta

                    Ursprungsmaterialet, duken/ponchon, vadmal och ullgarner-
och resultatet!
 
Idag blev jag färdig med min läxa för vecka 7. Vi fick i uppgift att återbruka något och lägga upp bild på folkbildningsnätet..
Ursprunget till detta arbete är en ylleduk i sålldräll, som jag vävde någon gång på 70-talet. På 90-talet tvättade jag den så att den skulle filta ihop sig lite lätt, för då sydde jag en poncho till en av döttrarna.
Och nu var jag upp på vinden och grävde fram den ur utklädningslådan. Jag gjorde en mall och började klippa "klackar". Kompletterade med vadmalsrester och ullgarner som jag hade i mina lager. Sydde langett, både för hand och på maskin. Broderade små blommor på de enfärgade vadmalsbitarna och applicerade en blomma på mittcirkeln.  Jag har material till två palldynor, men koncentrerade mig på att få en klar, för att hinna få ut den på nätet. Känner mig riktigt nöjd, den lyste upp hallen och den är skön att sitta på!

Har nyss gjort klart några "allahjärtansdagskort"! Jag vet att det är en rent kommersiell dag, men kan ändå inte låta bli att fixa lite småpresenter till de mina. Det är ju så roligt att ge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar