torsdag 27 februari 2014

Lyckans minut

             Är det sant att jag håller ett barn på min arm,
             och ser mig själv i dess blick?
             Att fjärdarna gnistra och jorden är varm,
             och himmelen utan en prick.

             Vad är det för tid, vad är det för år,
             vem är jag, vad bär jag för namn?
             Du lilla knyte med solblekt hår,
             hur fick jag dig i min famn?

             Jag lever, jag lever. På jorden jag står.
             Var har jag varit förut?
             Jag väntade visst millioner år,
              på denna enda minut!
                                                                Eric Lindorm



Den där underbara dikten dök upp idag efter besöket hos lille Eric! Jag skickade ett desperat sms till mamman att "Farmor har Eric-abstinens, får jag komma upp en stund"! Och det fick jag! Hann med trekvart innan jobbet. Jag fick hålla i underverket och en liten, liten stund fick vi kontakt. Hans blå ögon tittade rakt in i mina och höll min blick en kort stund samtidigt som ena mungipan drogs upp i något som jag inbillade mig var ett leende. DÅ fanns bara dikten i mitt huvud! Den speglar verkligen känslan så bra!!

Kvällen har ägnats åt att färdigställa Ullakademins läxa för vecka 9. En stickad kofta som jag aldrig gillat, börjat repa upp litegrann för att använda det lockiga garnet till dockhår och sedan slängd i maskin och ihoptovad. Nu passade den utmärkt som "grillvadd" i grytlappar. Jag behöver verkligen nya grytlappar, alla mina gamla är slitna och udda. Passade även på att sy en matchande spishandduk.
Så hade jag föresatt mig att virka klart en grodarm. Vi ska på ettårskalas på söndag och födelsedagsbarnet ska få en liten groda. Tänkte hinna kroppen i morgon och så montera på lördag, så därför skulle armen bli klar ikväll. Det blev den, men klockan blev också nästan midnatt-¨så nu är det marsch pannkaka i säng!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar