torsdag 4 april 2024

Livet bjuder ständigt på överraskningar!


 Kalla, nordliga, friska vindar, men ändå ett litet vårtecken. Att hänga ut tvätt och få den torr, menar jag!

Här på strecket hänger tre linne-tyger som jag tvättat för att krympa. När dom torkat ska dom sys till en sitt-dyna och kuddar till dotterns balkong, där det finns en platsbyggd bänk. 

Jag har varit på jakt idag. Förr fanns det på stan en butik där man kunde mått-beställa skumgummi. I min värld fanns den kvar, men sen insåg jag, när jag väl var där den låg en gång i tiden, att den där bingo-hallen som huserar där, säkert har funnits i 6-7 år, minst! Varken tyg-butik eller heminredningsbutik hade skumgummi, så efter lunch fick jag lov att ta bilen för att bila ut till Jysk, där jag hittade en rulle. Tyvärr lite i tunnaste laget, men jag får göra den dubbel så ska det nog bli lagom. Tyg hittade jag på Himla Outlet, och nu är det som sagt krympt och hänger på tork. 

Inte för att det verkar vara ute-sittarväder i dagarna, men dottern ska ha inflyttningsfest på lördag, med 25 inbjudna gäster i den lilla tvåan, så då tänkte jag att balkongbänken säkert skulle behöva nyttjas. Det här var en födelsedagspresent, och hon fyllde ju i måndags, så det är hög tid att hon får sin dyna!

Inflyttningsfest-ja det är det 29 år sedan vi hade i det här huset! Det blev en kombination med 40-årsfest, eftersom maken fyllde. Och snart har vi två 40-åringar att fira i familjen. Blivande sonhustrun och äldsta sonen i april och maj.

Jag frågade sonhustrun om hon hade någon åldersnoja och hon utbrast; -Massor! Det var inte alls på den här platsen jag tänkt vara i livet när jag skulle fylla 40.  Jag kan till viss del förstå det, eftersom dom köpte ett hus för snart 4 år sedan som skulle renoveras, men som fortfarande är ogjort och dom är nu inne på sitt tredje hus att hyra under begränsad tid. Med heltidsjobb och två aktiva skolbarn är det såklart svårt att få tiden att räcka till, men när jag nämnde att dom kanske borde förstått det vid husköpet, så beklagade hon sig över att hon inte längre har samma energi och ork. Pengaläget är inte heller det bästa med räntehöjningar och dyrare material. Jag kan själv känna ett visst ångestpåslag när jag börjar tänka på det. Och därför så försöker jag att undvika att tänka på det. Det här är något som dom själva måste ro i land. Men jag kan tycka att det är sorgligt med känslan hon har. Man måste försöka hitta ljusglimtar och glädjeämnen i alla delar av sitt liv. Det är så dyrbart och förgängligt, man får inte kasta bort det! Man måste tacka nej till sådant som dränerar en på energi, fokusera på det som ger energi och ibland bara bita ihop och jobba på, för att få ett slut på det som skaver och kunna blicka framåt. 

Se där vilken moralpredikan jag plötsligt vräkte ur mig.... 

40 år är verkligen mitt i livet, mitt i karriär och mitt i alla funderingar om "hur man trodde" att det skulle bli när man var 20. Sen får man perspektiv på tillvaron, och jag som ska fylla 66 i år, inser ju att det blev bra ändå, även om inte allt blev som man trodde. Livet bjuder ständigt på överraskningar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar