lördag 20 april 2024

Vårbruk

 


Tänk så tjänstvilliga barn i 3-5-årsåldern är! Dom här två behövde passning några timmar idag och det sammanföll med vår "gränd-städning", dvs radhuslängornas vårstädning av gemensamma platser, sopa grus, klippa ner buskar, gräva om sandlådan, olja staket osv. Det var inga sura miner över att det skulle arbetas, utan dom gick in med liv och lust med kratta och sop-borste och var till god hjälp. Efter avklarat arbete gick vi in och gräddade våfflor och spelade spel.

När barnen blivit hämtade fortsatte jag med sekatör och kratta och dessutom skördade jag jordärtskockor. Sen fortsatte jag invändigt och storstädade hela huset och tvättade ett par maskiner. Jag känner mig nöjd nu, har duschat och gjort mig en liten drink. Borde varit en GT eftersom det är Gin och tonic-dagen idag, men jag hade ingen tonic så det fick bli en Gordon Bennet, och med tanke på vad jag skrev igår; vissa saker gör man bara en gång. Det här var en sån sak. Inte i min smak alls!!

När maken kommer hem från fotbollsmatchen ska vi dock laga till en gratäng av jordärtskockorna, steka goda lammkorvar till, göra en god grönkålssallad och servera lite kyld öl därtill. Det kommer smaka gott-i-gott-gott!!

Trevlig lördagkväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar