torsdag 11 maj 2023

Yrslig!


 Så har jag och maken kommit tillbaka hem till Uppsala igen. Vi har haft fantastiska dagar i vackra, vackra Moseldalen, där vår och försommar härskade. Om detta tänker jag berätta lite mer i morgon, för just nu känner jag mig lite för "yrslig", nästan lite vimmelkantig. 

Vi valde att åka tåg ner till Tyskland, det är ju både bra för miljön och i vi fick ett bra pris, eftersom maken skaffade biljetter så fort dom släpptes. En stor eloge till honom, som för övrigt fixat med precis allt på denna resa, jag behövde bara följa med. Det var min födelsedagspresent, en storslagen sådan!

Nackdelen är väl att resorna tog drygt ett dygn i båda riktningarna. Visserligen hade vi då flera timmars  "väntetid" i Hamburg, både dit och hem, som gjorde det möjligt att upptäcka lite av den stan och hinna äta frukost på ditvägen och en riktigt bra italiensk middag igår kväll innan hemfärd. Vi hade sittvagns-kupé för sex personer, och båda vägarna gick alla med på att fälla ut britsar, så vi fick åtminstone ligga. Och med tröja som täcke och uppblåsbar nack-kudde var det ok. Gammaldags tåg som lät och krängde och vid Danska gränsen kom polisen efter midnatt, och ville se passen. Maken och jag höjde medelåldern en bit, framförallt på ditresan, när vi satt i en kupé full av tyska studenter. På hemvägen var det thailändare och araber. Ganska trångt, hårda britsar och diverse ljud från olika människor, så sömnen har inte varit den bästa. 

 Därför, efter hemkomst, upp-packning, tvätt, hundpromenad, dusch, hårtvätt och matlagning kände jag mig plötsligt alldeles yr i huvudet, när jag satte mig ner för att ladda in foton i datorn och skriva här. Samma känsla som när jag varit ute och paddlat kajak i lite större vågor. Så nu ser jag bara till att få mat på bordet och sedan blir det tidig säng-gång, så att jag förhoppningsvis känner mig "normal" i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar